SON DAKİKA
Hava Durumu

Yenişehir'de işçinin yüzü gülüyor

Yenişehir Belediyesi’nin üyesi bulunduğu Mahalli İdareler İşverenler Sendikası (MİS) ile Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanlığı arasında yaklaşık 200 işçiyi kapsayan ek iyileştirme protokolü imza edildi. Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, Mahalli İdareler İşverenler Sendikası Uzmanı Halil Yılmaz ve Hizmet-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Mustafa Yavuz tarafından imza edilen ek protokolle, işçi enflasyona ezdirilmedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2022 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2022 10:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bbursa.com
Yenişehir'de işçinin yüzü gülüyor

Hem kadrolu hem de şirket çalışanı emekçilerin kendi aralarındaki yevmiye farklılıklarını ortadan kaldıran protokolle; işçi maaşlarına yıllık bazda en düşük yüzde 74, en yüksek yüzde 103 oranında zam yapılmış oldu. Temmuz ayından itibaren geçerli olacak iyileştirme zammıyla çalışanlarının yüzünü güldürmenin mutluluğu yaşayan Belediye Başkanı Davut Aydın, “Üretken Belediyecilik anlayışımızın mimarı Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’nin söylediği gibi; emeğin fikri değerinde saklıdır. Emekçinin fazileti alın terindedir. Emek, insandan ayrılamaz ve ayrı görülemez bir değerdir. Emek verilmeden, emek harcanmadan, emeğin karşılığı alınmadan hiçbir iş ya da çalışma sürecinin hayrından,saygınlığından, safiyetinden, saadet ve sahiciliğinden ahlaki ve manevi temelde bahsedilemez. Emek insandır. İşte biz de bu bakışın gereğini yaptık. Kadrolu ve şirket çalışanı tüm işçilerimize hayırlı olsun" dedi.

ALIN TERİ BODROYA YANSIDI
“Emek hayatın denge ve dinamiğidir” diyen Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın ile Mahalli İdareler İşverenler Sendikası Temsilcisi Halil Yılmaz’a teşekkür eden Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Yavuz da “Bu dengenin bozulmaması adına en yüce değer bildiğimiz emeği ve emekçinin alın terini maaş bodrolarına yansıtan Yenişehir Belediyesi’nin yönetimine teşekkür ediyoruz. 21’i kadrolu, 171’i şirket çalışanı olmak üzere toplam 192 arkadaşımızı kapsayan ek protokolümüz hayırlı olsun. Ayrıca temizlik personeli için 200 TL olarak belirlenen koku yardımı, güvenlik görevlileri için 200 TL, ulaştırma emekçileri için 300 TL, usta işçiler için 400 TL ve operatörler için 600 TL olarak belirlenen sorumluluk ödemeleri de zamlı maaşlara ilave olacak. Sayın Başkan Davut Aydın’a ve MİS Temsilcisi Sayın Yılmaz’a bir kez daha teşekkür ediyorum”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.