SON DAKİKA
Hava Durumu

Meslek Lisesi öğrencilerine burs

2022-2023 eğitim öğretim yılında Bursa'da mesleki eğitimi tercih eden 5 bin öğrenciye Bursa Büyükşehir Belediyesince burs verilecek.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2022 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2022 13:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bbursa.com
Meslek Lisesi öğrencilerine burs

Bursa’da 2022-2023 eğitim öğretim yılında mesleki eğitimi tercih eden 5 bin öğrenciye burs verilecek. Bursa Büyükşehir Belediyesinin Mart ayında üniversite öğrencilerine yönelik olarak başlattığı burs işlemlerinin uygulama alanı genişletildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Bursa Kalkınma ve Eğitim Kooperatifi (BURSKOOP) üzerinden yürütülecek burs programına meslek lisesi öğrencileri de dâhil edildi. Bu kapsamda 2022-2023 eğitim öğretim yılında Bursa'da mesleki eğitimi tercih eden 5 bin öğrenciye burs imkânı sağlandı.

Örnek uygulama

Uygulamanın Türkiye genelinde örnek teşkil edeceğini belirten Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür; önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren mesleki eğitimi tercih edecek öğrencilere sağlanan burs imkânının Bakanlığın mesleki eğitim politikalarını ve Bursa'daki mesleki eğitim hamlesini güçlendireceğini söyledi.

Mesleki ve teknik eğitim ülkelerin kalkınmasında kritik bir konumda

Mesleki ve teknik eğitimin ülkelerin kalkınmasında kritik bir konumda olduğunu belirten Serkan Gür; “Sanayi kenti olan Bursa’da sanayinin ihtiyacı olan kalifiye elemanların yetişmesini teşvik etmek amacıyla burs uygulaması meslek liselileri kapsayacak şekilde genişletildi. Toplam 5000 meslek lisesi öğrencisine aylık 300’er TL olarak belirlenen burstan yararlanacak.” dedi.

‘Mesleki Eğitim Güçlenirse Türkiye Güçlenir'

Özellikle son yıllarda mesleki eğitimde yaşanan değişimlere dikkat çeken Gür; “Mesleki ve teknik eğitim, ülkemizde ve kentimizde özlenen ve yükselen bir ivmeyle hak ettiği ve layık olduğu yere doğru ilerliyor. Birçok alanda ülkemizin lokomatif kenti olan Bursa’da da tüm kent dinamikleri bu sürece destek veriyor. Mesleki eğitimi tercih edecek öğrencilerimize Bursa Büyükşehir Belediyemizin BURSKOOP aracılığıyla sağladığı burs imkânı da bu desteklerden biri. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş olmak üzere destek veren herkese şükranlarımı arz ediyorum. Sanayinin kalbi olan Bursa'mızda sektörümüzle iç içe çalışmalarımızı sürdürmeye, mesleki eğitimin güçlenmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. ‘Mesleki Eğitim Güçlenirse Türkiye Güçlenir' diyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.