SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Büyükşehir'den ağaç mesaisi

Bursaray Emek – Şehir Hastanesi hattı inşaatının geçeği Mudanya yolu üzerinde orta refüjde bulunan ağaçlar sökülerek, Hamitler’deki ağaçlandırma sahasına naklediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2022 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2022 14:00
Kaynak: İGF Haber
Bursa Büyükşehir'den ağaç mesaisi

BURSA (İGFA) -  Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Emek–Şehir Hastanesi Raylı Sistem Hattı’nda imalat devam ederken, proje kapsamında trafiği yeniden düzenlenen yan yoldan sürüyor.

İlk etapta 10 metre genişlik ve 1000 metre uzunluğunda planlanan yolda, kazı ve dolgu çalışmaları sürerken, yüklenici firmanın çalışmaları ve Büyükşehir Belediyesi’nin alternatif yolla ilgili çalışmalarına devam ediyor. Hattın geçeceği güzergahın üzerinde yer alan ağaçların kurtarılması için adeta seferberlik başlatan Büyükşehir Belediyesi, Bursaray Emek – Şehir Hastanesi hattı inşaatının geçeği Mudanya yolu üzerinde orta refüjde bulunan ağaçları sökerek, Hamitler’deki ağaçlandırma sahasına nakletti.

Büyükşehir'in ‘yeşil’ hassasiyetiyle hat üzerinde bulunan 60’a yakın ağacın nakledilmesi mümkün olanlarını bu yöntemle yaşatmaya devam edeceği öğrenildi.

Ekipler, trafiğin aksamaması için gece yarısı başlayan çalışmalarda tek bir ağacın bile zarar görmemesi için yoğun çaba harcıyor.

Kaynak: İGF Haber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.