SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Gürsu'nun verimli ovasında 20 tonluk rekolte bekleniyor

Dünyanın en verimli ovalarından biri olarak gösterilen Bursa'nın Gürsu ovasında, Gürsu Belediyesi tarihinde bir ilke imza atıldı. Tarımın bereketini üretime dönüştürmek amacıyla yerel yönetim ilk kez buğday ekimi gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2022 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2022 17:45
Kaynak: İGF Haber
Bursa Gürsu'nun verimli ovasında 20 tonluk rekolte bekleniyor

BURSA (İGFA) - Gürsu Ovası'ndan dünyaya en kaliteli tarımürünleriniulaştıran verimli tarım arazileri Gürsu Belediyesi'nin buğday hamlesi ile daha da değerlenecek.

Gürsu’nun Ericek Mahallesi’nde bulunan 67 dönümlük araziye ekilen buğdayların, 2023 yılı Temmuz-Ağustos aylarında hasadı yapılarak un üretilecek.

“Belediyemizin tarihinde bir ilke imza atarak buğday ekimi gerçekleştirdik” diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Her dönümünden bereket fışkıran Gürsu’muzun verimli tarım arazilerinden olan ve yaklaşık beş altı yıldır boş duran araziyi buğday ekerek değerlendirmek istedik. İnşallah önümüzdeki yıl yaz aylarında hasadını yapacağımız buğdaylarımızla un üreterek satışını gerçekleştireceğiz. Böylece atıl durumda olan tarım arazimizi değerlendirerek tarıma ve üretime katkı sağlayacağız. Süreç sonrasında ekmek üretimi yapmaya yönelik değerlendirmemiz de olacak. Devlet destekli yerli tohumları kullanarak yaptığımız ekimin bereketli olmasını diliyorum” dedi.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden kiralanan arazide yapılan buğday ekiminden 20 tonluk rekolte elde edilmesi beklenmekte.

Kaynak: İGF Haber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.