SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa İnegöl Belediyesi Temizlik İşleri İdari Binasını hizmete girdi

İnegöl Belediyesi, temizlik hizmetlerinde başlattığı değişim ve dönüşüm kapsamında tüm organizasyonun tek merkezden yönetileceği yeni Temizlik İşleri İdari Binasını hizmete açtı.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2022 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2022 11:00
Kaynak: İGF Haber
Bursa İnegöl Belediyesi Temizlik İşleri İdari Binasını hizmete girdi

BURSA (İGFA)- İnegöl Belediyesi, temizlik konusunda sürdürdüğü değişim ve dönüşüm kapsamında tüm organizasyonun tek merkezden yönetileceği yeni Temizlik İşleri İdari Binasının yapımını tamamladı. Ahmet Türkel Çevre Yolu üzerinde bulunan katı atık aktarma istasyonu içerisinde yapımı tamamlanan bina, dün düzenlenen törenle açıldı.

TEMİZLİK KONUSUNDA KENDİMİZE HEDEFLER KOYDUK

Temizlik İşleri İdari Bina açılış törenine İnegöl protokolü ile davetliler katıldı. Törende konuşan Başkan Alper Taban, İnegöl Belediyesi olarak temizlik hususunda bir takım hedefler koyduklarını söyledi. Başkan Taban, “Çevre hususunda, temizlik hususunda kendimize birtakım hedefler koymaya çalıştık. Bu hedefler neticesinde çok çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz. Neler yapmaya çalıştık? Öncelikle temizlik hususunda devletimizin yerel yönetimlere verdiği görevler var. Bu görevlerin bilincine ve farkına varmak adına önce kendimizi kontrol etmeye karar verdik. Bu süreçte biz şehri hep temizlemeye çalıştık. Ancak gördük ki bunun haricinde bizim temizliğin ötesinde kendi adımıza eksik kalan bir yönümüz var. O da nedir? Farkındalık çalışmaları. Kirletmemenin önemini topluma hatırlatmak zorundayız. İnsanlarımız kirletmiyoruz diyorlar ama kirlettiğinin farkında değiller. Örneğin son dönemde kullandığımız maskeler, içtiğimiz suların kapları olmak üzere, peçeteler, kağıtlar, yenilen-içilen malzemelerin ambalajlarını sürekli yerlerde görebiliyoruz. Bu konuda çok uzun soluklu bir farkındalık çalışması yapmamız gerektiğini önce kendi bünyemize müşahede ettik, sonrasında bunun eylem planlarını oluşturmaya çalıştık. Çevre komisyonumuzla, meclis üyelerimizle İnegöl’de bir dizi farkındalık çalışmaları başlattık.

Bunun yanında evsel atıklarla ilgili arkadaşlarımız dedi ki Başkanım bu işi biz kendimiz yapabiliriz. Aradan taşeron firmayı çıkarırsak hem çok ciddi tasarruf elde ederiz hem de beraberinde bu organizasyonu zaten biz yapıyoruz araçlarımızı da alırsak en güzel şekilde bu hizmeti veririz dedik. Tüm çalışma arkadaşlarımız gayret ettiler. Nihayetinde artık evsel atıkları kendi araçlarımızla topluyoruz. Bununla yetinmedik, dedik ki geri dönüşümleri de tek elde toplayalım. Bunlarla ilgili de bir kadro oluşturduk ve geri dönüşüm hizmetlerini de buradaki arkadaşlarımızla toplamaya başladık” dedi.

YENİ BİNA ÇALIŞANLARA DAHA İYİ ŞARTLAR SUNACAK

Açılışı yapılan binanın da hem bu süreci geliştirmek hem de çalışanların şartlarını iyileştirmek amacıyla yapıldığını hatırlatan Taban, “Bu süreç içerisinde çalışma arkadaşlarımızın da şartlarını iyileştirmek, onlara daha iyi imkanlar sunmak adına arka tarafta başkaca çalışmalar yapmaya başladık. Bugün açılışını yaptığımız tesis bunun bir eseri olarak karşımızda. Burada kıymetli arkadaşlarımız işe gelirken kendi sivil kıyafetleriyle gelsin, ardından işi bittiğinde burada yine kıyafetini bırakabilir, temiz kıyafetiyle evine dönebilir dedik. İçeride çamaşırhanesinden kafeteryasına, eğitim salonuna kadar güzel bir bina oluşturduk” diye konuştu.

Kaynak: İGF Haber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.