SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücretle ilgili konuştu... Gerekirse esirgemeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret konusunda yıl ortasında değerlendirme gerekirse kesinlikle vatandaşımız ve işçimizden yana böyle bir şeyi esirgemeyeceklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2022 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2022 14:45
Kaynak: İGF Haber
Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücretle ilgili konuştu... Gerekirse esirgemeyiz

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Olağanüstü Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi vesilesiyle Belçika'nın başkenti Brüksel'e gerçekleştirdiği ziyaretin dönüşünde, uçakta gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı ve "Avrupa güvenliğinin temel taşı NATO'dur. Bunu çok açık, net olarak görmüş bulunuyoruz. Türkiye bölgesel güvenliğin temini için vazgeçilmez bir müttefiktir." değerlendirmesinde bulundu.

Zirve münasebetiyle Brüksel'e gerçekleştirdiği ziyareti tamamladığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, küresel güvenlik algısında ciddi değişikliklerin yaşandığı bir dönemde NATO müttefikleri olarak bir araya geldiklerini söyledi. Zirvede ayrıca Rusya-Ukrayna savaşındaki gelişmeleri ve bunun yansımalarını müttefiklerle etraflı biçimde değerlendirme fırsatı bulduklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, ateşkesin ve barışın sağlanmasına yönelik sürdürdükleri yoğun diplomatik girişimler hakkında müttefiklerle bilgiler paylaştıklarını belirtti.

Bu yıl Haziran ayında NATO'nun Madrid Zirvesinin düzenleneceğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Brüksel'deki Liderler Toplantısı, Madrid Zirvesine giden süreçte kritik bir dönemeci teşkil etmiştir. Türkiye, her zaman olduğu gibi bu zirveler vasıtasıyla da NATO'nun geleceğinin şekillenmesinde önemli bir rol oynamaya devam edecektir. Ziyaretimizin ve temaslarımızın hayırlara vesile olmasını Rabb'imden temenni ediyorum" dedi.

"ÜZERİMİZE DÜŞEN İMKANLAR ÖLÇÜSÜNDE HAZIRIZ"

"Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında NATO-AB ilişkilerini nasıl değerlendirirsiniz? Bu işgal bize neler gösterdi? NATO Genel Sekreteri 'Güvenliğimiz konusunda yeni bir gerçeklikle karşı karşıyayız. Bu yüzden caydırıcılığımızı ve savunmamızı daha uzun vadede yeniden düzenlemeliyiz.' şeklinde açıklaması olmuştu. Bu yeni dönemde Türkiye’nin rolü konusunda neler söylersiniz? Bir de kimyasal ve nükleer silahların kullanımı konusunda dünya âdeta diken üstünde, karşılıklı açıklamalar geliyor, bu konudaki görüşleriniz nedir?" soruları üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan değerlendirmelerde bulundu.

"Rusya ile Ukrayna arasında müzakere edilen 6 başlık var" diyen Erdoğan, savaşı sonlandırmak için başından itibaren büyük gayretler ortaya koyduklarını vurgulayarak, olumlu sürecin sürdüğünü kaydetti. 

ASGARİ ÜCRETİN YENİDEN ELE ALINMASI

Asgari ücrete ilgili olarak yapılan açıklamaların hatırlatılması üzerine "Yeni bir zam olur mu?" sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda daha üçüncü aydayız. Yıl ortasına geldiğimiz zaman zaten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanım da önüme mevcut durumu getirir. Zaten Vedat Bey sendikalarla bugüne kadar samimi görüş alışverişinde bulunmuştur. Yapılacak görüşmeler neticesinde de yıl ortasında böyle bir değerlendirme gerektiğinde biz kesinlikle vatandaşımızdan, hele hele işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz. Veren el alan elden hayırlıdır." yanıtını verdi.

PETROL VE GIDA GÜVENLİĞİ KONUSU

Öte yandan dünyada gıda güvenliğinin çok dillendirildiği ve bu konudaki tehlikeye işaret edildiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıda güvenliği konusunda her türlü tedbiri aldıklarını söyledi. "Diyelim ki kırmızı ette mi sıkıntı var, ona göre adımlarımızı atıyoruz ve hemen süratle mekanizmalarımızı çalıştırıyoruz" diyen Erdoğan, "Öbür tarafta diyelim ki 'şeker yok' dediler. Bir de baktık ki birçok yerde stoklar, depolar dolu. Denetimlerle tepelerine binince hemen şekerler ortaya çıktı. 'Ayçiçeği yağı' dediler. Onda da yine Azak Denizi'ndeki 5 tane gemimiz geldi, böylece bir anda o iş çözülmüş oldu. Hububatta da benzer durumlar söz konusu oldu. Rusya ve Ukrayna’daki ciddi miktarda hububat, bakliyat yüklü gemilerimiz geldiler, geliyorlar. Türkiye, bu sektörlerde Allah’ın izniyle sıkıntı yaşamaz. Türkiye bunları aşmaya muktedir, güçlü bir ülke. Biz bütün bunları süratle aşabilecek kabiliyetteyiz, güçteyiz, bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Şu an itibarıyla da önümüzde ramazan var. Ramazan ile birlikte inşallah vatandaşlarımıza en ufak bir sıkıntı, en ufak bir endişe yaşatmayacağız ve huzurlu bir ramazanı halkımızla birlikte yaşayacağız" diye konuştu.

Seçim Kanunu değişikliğiyle ilgili muhalefetten gelen eleştirilere yönelik soruyu da yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu Seçim Yasası ile ilgili Cumhur İttifakı olarak çalışmalarını bütün samimiyetleriyle ortaya koyduklarını söyledi.

Kaynak: İGF Haber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.