SON DAKİKA
Hava Durumu

Malatya'nın eski başkanları bir arada

1989 -1999 yılları arasında iki dönem Malatya Belediye Başkanlığı görevini yürüten A. Münir Erkal ile 1999-2004 yılları arasında Belediye Başkanı olarak görev yapan Mehmet Yaşar Çerçi Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte Kent Müzesini gezdiler.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2022 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2022 09:30
Kaynak: İGF Haber
Malatya'nın eski başkanları bir arada

MALATYA (İGFA)- Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın davetlisi olarak Başkanlar Buluşması Programına katılmak üzere Malatya’da bulunan Malatya Belediyesi eski Belediye Başkanlarından A. Münir Erkal ile Mehmet Yaşar Çerçi tadilatı yapılarak hizmete sunulan Kent Müzesini birlikte gezdiler.

Kent Müzesindeki sergi alanlarını tek tek gezen Erkal ve Çerçi, Büyükşehir Belediye Başkanı
Selahattin Gürkan’a teşekkür ederek, şehrin tarihi geçmişi bakımından çok önemli bir eserin
Malatya’ya kazandırıldığını söylediler. Erkal ve Çerçi gezi sırasında Kent Müzesinin aslına uygun bir şekilde restore edilmiş olduğunu gördüklerini ve sergilenen eserlere hayran kaldıklarını belirterek, geçmişi günümüze yansıtmış olduğunu ifade ettiler.

Gürkan, “Kent hafızası, kent belleği kent kimliğini her zaman ifade ederiz. Bir kentin belleği hafızası yoksa Kent hafızası, kent belleği kent kimliğini her zaman ifade ederiz. Bir kentin belleği hafızası yoksa hafızası olmayan insan gibidir. Dolayısıyla şehrin bellekleri çok önemlidir. Burasıda kentimizin belleği olan bir kültür mirasıdır. Daha önce Asker alma yeri olarak kullanılan Abdulhamit Han döneminde yapılan bu binanın bize devri sonucunda burayı kent müzesi olarak dizayn ederek hizmete sunduk.” dedi.

Kaynak: İGF Haber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.