SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yusufeli Barajı açılış töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yusufeli Barajı açılış töreninde açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2022 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2022 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bbursa.com
Cumhurbaşkanı Erdoğan Yusufeli Barajı açılış töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları

"Yusufeli Barajı ve HES, 275 metre yüksekliğiyle ülkemizde ilk, dünyada ise kendi sınıfında beşinci sırada yer almaktadır." dedi.

"Yusufeli Barajının enerji üretim kapasitesi 2,5 milyon konutun veya 750 bin Togg otomobilinin enerji ihtiyacını karşılayacak düzeydedir." diye konuştu.

"Yusufeli Barajı'nda üretilecek yıllık 1 milyar 900 milyon kilovatsaat enerji, ekonomimize senelik 5 milyar liralık katma değer temin edecektir." ifadelerini kullandı.

"Togg'u teknoloji ve markalaşma alanında, Yusufeli Barajı'nı da altyapı konusunda Türkiye Yüzyılı'na girişin sembol projeleri olarak değerlendiriyorum."

"6 masumun hayatına mal olan alçak saldırıya cevabımızı Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerini yerle yeksan ederek verdik."

 "Teröristlerin kimliğini, yerini, sicilini biliyoruz. Teröristleri kimlerin himaye ettiğini, silahlandırdığını, cesaretlendirdiğini de çok iyi biliyoruz."

"Birkaç gündür uçağımızla, topumuzla, SİHA'mızla teröristlerin tepesindeyiz. İnşallah en kısa sürede hepsinin kökünü kazıyacağız." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.