SON DAKİKA
Hava Durumu

YILDIRIM'DA DOĞRU HAMLELERLE DÖNÜŞÜM

Yazının Giriş Tarihi: 25.07.2022 12:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.07.2022 12:13

Yıldırım Belediyesi 2022’yi  ‘Tapu ve Dönüşüm Yılı’ ilan etmişti ve akıllı hamlelerle ilçesini dünüştürmeye de devam ediyor…

Yıldırım’da 17 yıl ikamet etmiş bir Bursalı olarak çalışmaları dikkatle izliyorum. Sezar’ın hakkı Sezar’a. Hamleler son derece yerinde…

Kasım Önadım Bulvarı Bölgesi Kentsel Dönüşüm Projesi ‘nde 16 hektarlık alanda imar çalışmaları tamamlandı ve 685 tapu da sahiplerine teslim edildi. Yıkım çalışmaları başlarken Yıldırım Belediyesi becerili doğru adımlarla 1 hektarlık park alanı da elde etti. Hem de tek kuruş kamulaştırma bedeli de ödemeden…

Özel sektör eliyle yapılacak dönüşümde belediye ciddi bir kazanım elde etti anlayacağınız. Darısı tüm dönüşümlerin başına…

Başkan Oktay Yılmaz, “Yaptığımız imar ve kentleşme çalışmaları ile birlikte yeni Yıldırım'ı inşa etmeye devam ediyoruz. 30 bin tapu dağıtımı hedefimize ulaşmak için de vatandaşlarımıza tapu dağıtımlarına başladık. Kasım Önadım Bulvarı'na cephesi bulunan Sinandede, Mehmet Akif Ersoy, Şükraniye ve Beyazıt Mahalleleri'ni içeren 160 bin metrekare alanda imar uygulamalarını tamamladık ‘Doğru plan-doğru uygulama’ metodu ile tek kuruş kamulaştırma bedeli ödemeden 1 hektarlık park alanı elde ettik” diyor…

Hizmet vermenin en zor olduğu bölgelerden biri Yıldırım…

Yıldırım Belediyesi zor bölgede doğru dönüşüm hamlesiyle hem depreme dayanıksız binaları yıkarak modern binalar inşa ediyor hem de on binlerce metrekarelik yeşil alanları, vatandaşların nefes alacağı yerleri ilçeye kazandırıyor.

Yıldırım ilçesi dönüşümde kesinlikle hata kaldıracak yapıda değil ve Başkan Yılmaz ve ekibi hatasız ilerliyor…

Osmangazi’de bilim-kültür-sanat bitmiyor

 

Osmangazi Belediyesi, Türk ve dünya kültürüne katkı yapmaya devam ediyor. Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması ile Liseler Arası Mevlânâ Şiir Yarışması gibi önemli organizasyonlara imza atan Osmangazi Belediyesi, şimd de Türk Dünyası kültür hazinesine yeni bir eser kazandırdı.

Geçen  yıl ev sahipliğini yaptığı 9. Uluslararası Altay Toplulukları Sempozyumu’nda yayınlanan bildirileri kitap haline getirip okurlarla buluşturdular.

Farklı ülkelerden 90’dan fazla bilim insanının bildirilerinin yer aldığı ‘Altay Toplulukları-Destanlar ve Destan Kültürü’ kitabın tanıtımı, artık Bursa’nın sembollerinden biri haline gelen Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde düzenlendi.

Japonya, Hindistan, Moğolistan, Kırgızistan, Kazakistan, Azerbaycan, Macaristan ve İspanya’nın aralarında olduğu ülkelerden 90’dan fazla bilim insanının bildirileri ile 3 cilt olarak oluşturulan ‘Altay Toplulukları -Destanlar ve Destan Kültürü’ kitabının , Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Sultan Raev’in de katıldığı toplantı ile Türk dünyasına tanıtıldı.

Önemli bir bilimsel belge dünya literatürüne girdi.

2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti Bursa’ya yakıştı…

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.