SON DAKİKA
Hava Durumu

Ankara'da FETÖ operasyonu: 22 şüpheli hakkında gözaltı kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından; FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Jandarma Genel Komutanlığını hedef alarak içerisinde yuvalanan ve ‘mahrem hizmetler’ olarak adlandırılan yapılanmasına ilişkin iltisakı ve irtibatı olduğu anlaşılan, Ankara’da bulunan büfe, bakkal, market gibi umuma açık işyerlerinde bulunan kontörlü sabit hatları kullanmak suretiyle sivil imamlar ile iletişim sağladıkları tespit edilen; 22 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2023 08:56
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2023 09:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bbursa.com
Ankara'da FETÖ operasyonu: 22 şüpheli hakkında gözaltı kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, Ankara'da büfe, bakkal, market gibi umuma açık iş yerlerindeki kontörlü sabit hatları kullanarak sivil sorumlularla iletişim sağladıkları tespit edilen 22 FETÖ şüphelisine yönelik operasyon gerçekleştirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğünce, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün sözde Jandarma yapılanmasında faaliyet gösteren etkin pişmanlıktan yararlanan örgüt mensuplarının beyan/teşhiste bulunduğu ve örgütün mahrem alanda kullandığı haberleşme yöntemlerinden olan büfelerden periyodik/ardışık aranma kayıtları analiz çalışmaları neticesinde tespit edilen 22 şüpheliye (aralarında 1 görevde subay, 3 görevde astsubay, 4 görevde uzman çavuş bulunduğu) yönelik planlı ve eş zamanlı Ankara merkezli 3 ilde operasyon gerçekleştirildi. Operasyon neticesinde 17 şüpheli yakalandı. Firari şüphelilerin yakalanması için çalışmalara devam edildiği bildirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.