SON DAKİKA
Hava Durumu

Karacabey’de yarım asırdır bekleyen problemler bir bir çözülüyor

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Karacabey Sanayi Sitesinde devam eden altyapı çalışmalarını yerinde inceledi. Özkan, “Kangren olmuş yaralara merhem oluyor, yarım asırdır bekleyen problemleri tek tek bitiriyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2023 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2023 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bbursa.com
Karacabey’de yarım asırdır bekleyen problemler bir bir çözülüyor

Başkan Ali Özkan, Sanayi Sitesinde esnaf ve saha görevlileri ile istişare ederek çalışmalar ve talepler üzerine konuştu. Özkan incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Karacabey'de başlatılan altyapı seferberliğinin tüm hızıyla devam ettiğini vurguladı. Özkan ayrıca içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu arıtma şebekeleri, arıtma istasyonları, inşaatlarının farklı mahallelerde çeşitli alanlarda sürdüğünü aktardı.
Başkan Ali Özkan, “Burada yıllardan beri kangren olmuş sorunlarımız vardı. Yağmur yağdığında, esnafımız sitem olsun diye buralarda kayık yüzdürüyorlardı. İşte biz burada içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu ile ilgili çalışmaları yapmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'la görüştük. Sağ olsun o da bizi kırmadı. Küçük Sanayi esnafımızın mağduriyetini önlemek adına buradaki çalışmalara başlandı. Karacabey'de bu çalışmalar tabii bir miktar toz, toprak ve yolların bozulması sebebiyle vatandaşlarımıza zahmet veriyor. Amma velakin biz tabiri caizse işin belini kırdık. İşlerimiz yüzde yetmiş, yüzde seksen oranında bitti” dedi.
Özkan, “Çünkü gece 12’lerde 1’lerde bu çürüyen, bozulan, deforme olan içme suyu hatları maalesef kendiliğinden atıl vaziyete düşüyor, patlıyor. Bu boruların patlaması neticesinde de su kesintileri meydana geliyor. Belki şu süreçte yoğun olarak yapılan su kesintilerini vatandaşlarımız bu altyapı çalışmalarına bağlıyor. Bir miktarı evet bu altyapı çalışmaları esnasında hasar görmesi sebebiyle olurken, diğerleri de artık 50 yıllık ekonomik ömrünü bitirmiş boruların kendiliğinden patlaması sonucunda bu kesintiler ortaya çıkıyor. Bu da bizim ne kadar doğru bir iş yaptığımızın açık bir göstergesi. Eğer biz bu yaraya neşter vurmasaydık, bu sorunu çözme gayreti içerisinde olmasaydık, hem bir taraftan asbestli borulardan su içilecek kanserojen madde ihtiva eden borulardan su içilmeye devam edilecek hem de kendiliğinden artık ekonomik ömrünün tamamlamış olması hasebiyle her gün aşağı yukarı su kesintileriyle karşılaşacaktı değerli hemşerilerimiz. Kanalizasyon şebekesi komple yenileniyor. O da hijyen açısından, temizlik açısından. Ve olmayan yağmur suyu şebekeleri de kuruluyor. Proje çerçevesi içerisinde Yeniköy'de arıtma tesisi inşaatı da hızlı bir şekilde devam ediyor. İçme suyu şebekesinin yaklaşık yüzde yetmişi, sekseni tamamlandı. Şimdi evsel hatları bağlıyoruz. Bunlar bağlandığında da vatandaşlarımız bu yeni, modern, sağlıklı teknolojinin nimetlerinden yararlanarak bu suya kavuşma imkanını elde edecekler. Ayrıca bir katkısı da şu olacak eski sisteme göre Karacabey'in herhangi bir mahallesinde arıza olduğunda suyun tamamını kesmek gerekirken, şu anda bunlar bölünmüş vaziyette. Herhangi bir mahallede bir arıza ortaya çıkarsa, sadece o mahalle bu sıkıntıyı geçici bir süre için yaşamış olacak. Ben bu çalışmaların Karacabey’imize hayırlı olmasını bir kez daha Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Bizi destekleyen, bu büyük projeleri eski parayla beş yüz trilyonluk projeyi Karacabey'e kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'a teşekkür ediyorum. Bir büyük teşekkürümüz de bu çalışmalar esnasında bize destek olan mağduriyetlerine rağmen sabır gösteren Karacabeyli hemşerilerimize.Hayırlıolsun” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.