SON DAKİKA
Hava Durumu

Mudanya’ya “Atık Getirme Merkezi” kuruldu

Mudanya Belediyesi’nin “Sıfır Atık” projesi çerçevesinde geri kazanılabilir atıkların diğer atıklarla karıştırılmadan kaynağından ayrı toplanması ve geri kazanıma gönderilmesi amacıyla hazırladığı “1. Sınıf Atık Getirme Merkezi” hizmete açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2023 09:34
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2023 09:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bbursa.com
Mudanya’ya “Atık Getirme Merkezi” kuruldu

Mudanya Belediyesi, “Sıfır Atık” projesi çerçevesinde, atık yönetim sistemini daha çevreci bir hale getirebilmek amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Mudanya Belediyesi’nin, geri dönüşümü mümkün atıkları ekonomiye kazandırmak amacıyla hazırladığı “1. Sınıf Atık Getirme Merkezi” İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü bünyesinde açıldı.

Merkezde, kağıt, cam, plastik, metal, pil, tekstil atıkları, elektrikli ve elektronik eşya, atık ilaçlar, atık yağlar, ömrünü tamamlamış lastikler ve hacimli atıklar için bölümler bulunuyor. Merkeze evlerinde biriktirmiş oldukları geri kazanılabilen atıkları getiren vatandaşlar, geri dönüşüme katkı sağlayarak aynı zamanda ekonomiye ve çevreye de destek olmuş olacak. Geri dönüştürülebilir atıklar, lisansı bulunan firmalara sevk edilerek geri dönüşümü sağlanacak. Diğer atıklar da, mevzuata uygun bertaraf edilmesi için ilgili tesislere yönlendirilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.