SON DAKİKA
Hava Durumu

"SAĞLIKTA BÖLGESEL GELİŞİM GEREKLİ"

Parkmed Medikal Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bayındır Türkiye'deki sağlık sistemini değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2022 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2022 17:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bbursa.com
"SAĞLIKTA BÖLGESEL GELİŞİM GEREKLİ"


Bursa’da medikal sektörün liderliğini elinde bulunduran Parkmed Medikal’in Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bayındır ülkemizdeki sağlık hizmetlerinin çok iyi planlanması gerektiğini vurgulayarak “Mevcut sağlık kaynaklarının ve kapasitenin akılcı ve verimli kullanılması gerekliliği bulunmaktadır. Hem kamu hem de özel sektörün tıbbi hizmetlerini yüksek standartlara göre planlaması kaçınılmazdır” dedi.
Ülkemizdeki sağlık hizmet etkinliğinin artırılması ve tedavi çeşitliliğini ülke geneline yaymak ve kolay ulaşılabilirliği sağlamak amacıyla mutlaka yeni teknolojilerin uygulanmasının zaruri olduğunun altını çizen Bayındır “Toplumun ihtiyaçları sağlık konusunda bellidir. Uzmanlaşmış kadroların her bölgede kaliteli hizmet alması sonrasında hasta transferi de mutlaka azalacaktır.  Her yerde yeterli ve kaliteli yatak sayısına ulaşmayı da sağlamak zorundayız. Hastalar açısından da tedavi hizmetleri esnasındaki hastane enfeksiyonlarının azaltılması gerekliliği ortadadır” diye konuştu.
Osman Bayındır bölgesel gelişimi sağlık alanında sağlarken sektörde çalışanlar açısındanda yapılması gerekenleri sıraladı. Bayındır “Hizmet kalitesinin artabilmesi için çalışan güvenliği ve memnuniyeti de aynı oranda artırılmalı. Sağlık hizmet performansının geliştirilmesi için sağlık hizmetlerine yatırım artmalı ve gelecek planlanmalıdır.İyi bir yapılanma sonrasında mevcut sağlık kaynaklarının ve kapasitenin akılcı ve verimli kullanılması halinde daha yüksek stadartlara ulaşabiliriz” diyerek sözlerini noktaladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.