SON DAKİKA
Hava Durumu

Konteyner kentteki çocuklara bilim merkezi morali

Gemlikli iş insanları öncülüğünde Gemlik Belediyesi ve Gemlik Ticaret ve Sanayi Odasının katkılarıyla kurulan Gemlik Konteyner Kente gelen Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bilim tırı, burada kalan çocuklara moral oldu.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2023 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2023 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bbursa.com
Konteyner kentteki çocuklara bilim merkezi morali

Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili derinden etkileyen depremin yaraları sarılmaya devam ediyor. Gemlikli iş insanlarının kurduğu konteyner kentte yaklaşık bin depremzede barınıyor. Bu alanda hayatlarını sürdüren depremzedelere, Türk Silahlı Kuvvetleri mobil çamaşırhanesi, Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kurulan psikodestek çadırı da hizmet vermeye devam ediyor.
Bölgede yaşayan çocuklara destek olmak için Konya Büyükşehir Belediyesi, Mobil Bilim Tırını konteyner kente gönderdi. Bu tırın içerisinde; anatomik modellerle vücudumuz, robotlar ile robotik kodlama, gezegenler ile evrenimiz, dinazor t-rex, vandegraf jeneratörü, denge kuşu, hiperbolik delik, el bataryası, sterling, motor, desibel ölçer, hanoi kuleleri ile fizik kuralları, zeka oyunları, el-göz-beyin koordinasyonu konularında bilgi sahibi olan çocuklara moral ve motivasyon desteği de sağlanıyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.