SON DAKİKA
Hava Durumu

Yasalar Ötesi

Yazının Giriş Tarihi: 16.05.2022 11:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.05.2022 11:18

Bir şeyin yasal olması, hukuki anlamda doğru olduğu anlamına gelmez. Netice itibariyle masum bir kişi de yasalar istinat gösterilerek mahkûm edilebilir ancak hukuki anlamda yanlış bir karar olması gerçeğini değiştirmez.

Özetle,

Türkiye devleti içinde oluşturulan paramiliter her güç sonunda elini kontrolsüzce kana bulamış ve hukuki olmadığı gerçeğinin ötesinde yasallığını da kaybetmiştir.

Geçici köy koruculuğu sistemi ülkemizde devam etse de, ilk kurulduğu günden bu ana kadar karıştıkları kriminal vakalar ve oluşturdukları muamma ile köy korucuları Cumhuriyet’in ilk paramiliter oluşumudur.

Şimdi de SADAT’ın ülkemizde askeri okullara alımlarda danışmanlıktan, yurtdışı istihbarat operasyonlarında müşterek harekât yapmaya kadar geniş bir işbirliği yelpazesinde olduğu iddiaları var.

Çok açık ve net yazacağım.

Kim neyi nasıl anlarsa anlasın…

Kendini “serdengeçti” gösterip, paramiliter güçlerle işbirliği yapan, hukuk ve yasaları ucuz bir çuval gibi delip geçenlerin icraatlarının sonucu 894 haftadır çocuklarının akıbetini soran Cumartesi Anneleridir.

Yasa, hukuk ve nizam, bir devleti ilelebet devlet yapan temel unsurlardır. Kimsenin ama kimsenin yasal gücün ve sınırların ötesinde güç gösterisi yapmak veya bu güçlerle ortak hareket etme lüksü, imtiyazı veya hakkı olamaz.

Aksi halde her iktidarı ele geçiren, kendi paramiliter gücünü devlete enjekte eder ve sonu gelmez bir kaos ve iç çatışmanın temeli atılır.

15 Temmuz bunun en büyük delilidir.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun SADAT önündeki açıklaması göz ardı edilecek bir hamle değildir.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.