SON DAKİKA
Hava Durumu

Büyükşehir’den “kadınlara özel”

Yazının Giriş Tarihi: 12.12.2022 13:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.12.2022 13:49

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kadınlara özel olarak gerçekleştirdiği Kadınız Biz mobil uygulamasının lansmanı yapıldı.

Tanıtımın moderatörlüğünü Bursalı sanatçı Ceyda Düvenci gerçekleştirirken Merinos AKKM Bursalı hanfendiler tarafından hıncahınç dolduruldu.

Başkan Alinur Aktaş göreve geldiğinden bu yana annelerin ve çocuklarının hayatlarına özel projelerle dokunuyor.

Ödüllü proje olan Ana Kucağı Eğitim Merkezleri Bursa’nin dört bir yanına yayılmış durumda… Kadınlara pozitif ayrımcılık yapılıyor ve her türlü destek de veriliyor Büyükşehir tarafından.. Aile Danışmanları Merkezleri geniş yelpazede hizmet veriyor.

Ve şimdi de yepyeni bir uygulama… Kadınız Biz başladı.

“Altıparmak- Çekirge- Setbaşı arasında geçti çocukluğum” diyerek sözlerine başlayan Ceyda Düvenci Bursalı kadınlarla biraraya geldi ve mobil uygulamanın tanıtımını gerçekleştirdi.

Peki mobil uygulama neleri içeriyor?

Özel fırsatlar, iyilik hareketleri ve paylaşımlar Kadınız Biz’de bir arada olacak… Kadınlar bugünden itibaren uygulamalarını kolayca indirip kullanabilecek. Kadınların günlük hayatta ihtiyaç duyacakları her şey uygulamada yer almış durumda.

Uygulamayı yükleyen kadınlar aktif şekilde kullanmaları halinde puan kazanacaklar. Her beğeni, her yorum ve her paylaşımla puan elde edecekler. Ve elde ettikleri puanları “market” bölümünde alışverişte kullanabilecekler.

Birçok markayla anlaşılmış durumda. Bursalı kadınlara özel indirim ve kampanyalar sürekli gerçekleştirilecek.

Mutluluk Köprüsü bölümünde artık ihtiyaç duymadıkları ürünleri ihtiyaç sahiplerine kolayca ulaştırabilecek kadınlar…

Sıkıntılarını uzman isimlere yazıp destek de alabilecekler. Büyükşehir’in danışma merkezlerine uygulama üzerinden de kolayca ulaşabilecekler. Kadınlara özel etkinlikler ve haberler de yine uygulama içinde yer alacak.

Kısacası Bursalı kadınların hayatını kolaylaştıracak bir mobil uygulama hayata geçirildi. Kadınların sosyalleşmesi adına da doğru tasarlanmış bir uygulama…

Tabii aslolan uygulamayı yüklettikten sonra güzel içerik oluşturup aktif şekilde kullanımını sağlamak…

Büyükşehir’in gençler için yaptığı uygulama kullanımda gayet başarılıydı. Gençlik Kulübü hayli ses getirdi…

Bu arada Başkan Alinur Aktaş da Kadınız Biz’i anlattı:

 “Bu uygulama için dışardan hizmet satın almadık. Kendi Bilgi İşlem Dairemiz tasarımı ve yazılımı yaptı. Patenti de bize ait. Saha çalışmalarında gördük ki kadınların hayattan beklentileri sürekli artıyor.Uygulamamız kadınlara bir rehber niteliği taşıyor. Çatı bir uygulama oldu. STK’lar ve ilçe belediyelerimiz de uygulamadan faydalanabilirler. Eskiden çeyiz sandıkları vardı. En değerliler sandıkta saklanırdı. Biz de bir fikir sandığı oluşturduk. Bu fikir sandığına yazılanlar çok önemli. Her kadın projesini buraya yazabilir. Bunları çok önemsiyoruz.”

Bakalım kaç kadın Kadınız Biz uygulamasını indirecek ve aktif olacak?

E herhalde gençlerin ve kadınların arkasından biz erkeklere de sıra gelecek diye umut ediyoruz.

Erkeğiz Biz uygulamasını da isteriz sayın başkan!

Tabii binlerce erkeğin katılacağı lansman pek de estetik olmayacaktır. Bunun farkındayım ama bizim de bir mobil uygulamamız olsun!

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.