SON DAKİKA
Hava Durumu

GASTRO İNEGÖL'E MUTLAKA GİDİN

Yazının Giriş Tarihi: 26.12.2022 12:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.12.2022 12:50

İnegöl Belediyesi'nin yöresel lezzetleri ortaya çıkartıp İnegöl'den tüm Türkiye'ye sunduğu Gastro İnegöl'ün restoranını ziyaret ettik.

Başkan Alper Taban alanındaki profesyonelleri bir araya getirerek çok doğru bir projeye imza atmış.

"İnegöl farklı kültürlerle zenginleşen diyar… O zaman Gastro İnegöl'de her lezzet yer almalı" diyen Gastro İnegöl'ün şefleri kolları sıvamışlar.

Köylerden geleneksel yemek reçetelerini aylar boyunca toplamışlar.

Lezzetlere kendi dokunuşlarını da ekleyerek ortaya çok özel formüller çıkartmışlar.

150'yi aşkın lezzet var şu an Gastro İnegöl bünyesinde...

İnegöl köftesiyle başlayan macera bambaşka yerlere varmış...

Bu vesileyle Başkan Alper Taban ile de özel bir sohbet etme imkanı bulduk.

Gastro İnegöl'ün esnafa rakip olmadığının altını çizen Alper Taban "Tam aksine biz onlar için Ar- Ge faaliyetleri yürütüyoruz. Kar amacı da gütmüyoruz. Buradan esnafımızın istedikleri tüm yemek formüllerini onlara sunuyoruz. Bundan da gurur duyuyoruz" diye başladı sözlerine...

Gastro İnegöl sadece günde 2 saat öğlenleri dışarıya açık. Onun haricinde çalışmalarını kendi iştigal alanında sürdürüyor.

Gastronominin turizmde önemli bir yerinin olduğunun altını çizen Başkan Taban "Nereyi gezerseniz gezin sonunda bir şeyler mutlaka gerekli. İnegöl ne şehridir diye sorduğumuzda 'mobilya' ve 'köfte' cevapları yarı yarıya veriliyor. 5 bin civarında mobilya üreticisi varken, köftecilerimizin sayısı 20... İnegöl köftesinin marka olup dünyada bilinmesi ve yayılması neden olmasın? Gastro İnegöl'de ekibimiz tanıtımımız adına çok güzel işlere imza atıyor. Biz kendi yöresel lezzetlerimizi her turizm fuarında da düzenli olarak gündeme getiriyoruz" diyor.

Alper Taban, Oylat'ın veya Uludağ'ın neden bir Davos olmadığını da sorguluyor... Bu konuda çalışma yapacaklarının da sinyalini veriyor…

Gastro İnegöl restoranına konuktuk ama İnegöl'ün il olması meselesini de sordum Başkan Taban'a...

"MHP'nin gündeme getirdiği yüz il bin ilçe konusu var ancak biz şu an daha çok İnegöl'ün bütçeden hak ettiği payını almasından yana temaslarda bulunuyoruz. Şöyle bir örnek vereyim. Yüzölçümü olarak Üsküdar'ın 5 katıyız.  Nüfus olarak ise Üsküdar bizim yaklaşık 2 katımız. Üsküdar hal böyleyken bizim 6 katımız kadar bütçeden pay alıyor. Bunun düzeltilmesi için defalarca başvuruda bulunduk. Hak ettiğimizi alsak bize yetecek. Öncelik bu konu bizim açımızdan..."

Böyle yanıtladı Başkan Alper Taban...

Hakikaten adil bir paylaşım modeli üretilmeli ve kriterler de buna göre ortaya konulmalı. Muhtemelen İnegöl gibi onlarca ilçe de bu konuda mağdur durumunda.

400 mobilya ihracatçısı ve sıfır işsizlik oranıyla İnegöl il olmayı da hak ediyor bizce... Bunu da vurgulamak gerek...

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.