SON DAKİKA
Hava Durumu

HEPİMİZ 2.LİG CAHİLİYİZ

Yazının Giriş Tarihi: 15.08.2022 00:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.08.2022 01:05

Bursaspor'un yeni kadrosu ve bulunduğu lig hepimiz için kapalı kutu... Sağlıklı yorum yapabilmek için ligin başlamasını ve minimum 6 hafta geçmesini bekleyeceğiz.
Kimse '2 Lig'de kesin ilk 6 yaparız' veya 'transfer olmadan hayatta olmaz' demesin. Çünkü elimizde ne bir veri ne de oynayacağımız ligi çok iyi bilen uzman mevcut. Hepimiz cahiliz bu lig için.İtiraf edelim. Yalan yok. İzledikçe öğreneceğiz.
2..Lig'i en iyi İsmail Ertekin ile Tahsin Tam biliyor. Onlar da oyuncularını arenada görmeden bir şey diyemezler. Temkinli olmak durumundalar. Boş yere umut verecek halleri yok.
Elimizdeki tek veri Transfermarkt'ın yıllardir tuttuğu oyuncu değerleri. Sadece oraya bakarak yorum yapabiliriz az buçuk.
Bursaspor'un Afyon'da hazırlık maçında 1-0 mağlup ettiği Etimesgut belediyespor'un değeri  1.75 milyon Euro görünüyor. Yani kabaca 28 milyon TL! Takımın yaş ortalaması ise 26..
Bursaspor ise 21 yaş ortalamasına sahip ve Etmiesgut'tan 500 bin Euro daha üstte bir değerde görünüyor.
Timsah'ın grubunda ilk 7-8 sıradaki takım değerleri birbirine çok yakın.
Bursaspor'un en büyük avantajı gelişmeye çok yatkın, üzerine her hafta koyabilecek gençlerden oluşması.
Takımda 3 ağabey var. Hasan Ayaroğlu, Cenk Şahin ve Kubilay Sönmez...
Tecrübeli gençler ise Furkan Emre Ünver, Berat Altındis, Eren Güler, Deniz Aydın, Canberk Yurdakul, Ozan İsmail Koç ve Çağatay...
Bu isimler son 3 sezonda az süre almadılar. İçlerinde kiralık gidip tecrübe kazanıp dönenler de oldu.
Yani 11 mevkinin 7-8  tanesi aşina olduğumuz isimlerden olacak. 3 ağabeyin yanına Berat Altındis, Eren Güler, sakatlığı geçtiginde Furkan ve Deniz Aydın'ı yazıyorum. Ertuğrul Kurtuluş da tecrübesiz bir İsim değil. Kaldı geriye 3 mevki..
Tabii sakatlık veya ceza olduğunda işimiz  zorlaşacak. Bazı mevkilerde sıkıntı yaşanma ihtimali çok yüksek ama öyle karalar bağlanacak gibi de değil. Çünkü burası 2. Lig! Gördük işte canlı canlı bir aynı ligin ekibini...
İddialı bir yorum da yapayım. Genç Tuğhan bu haliyle Bursaspor'u bırakıp giden Tuğbey'in önünde görünüyor. 16 yaşındaki Tuğhan Yıldız gelecekte Timsah'ın önemli oyuncularından biri olacak.
Keza Hamza ve Mustafa da yıldız olacaklar.
5-6 maç iyi oynadıktan sonra ' Ben artık topçu oldum' gibisinden hallere girmesinler yeter...

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.