SON DAKİKA
Hava Durumu

TİMSAH'IN KRİTİK SINAVLARI

Yazının Giriş Tarihi: 26.12.2022 12:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.12.2022 12:16

1 aylık devre arası öncesinde Nazilli Belediyespor’u konuk eden Bursaspor rakibini aylar sonra forma giyen genç golcüsü Hasan Sabri Karaca ile geçti ve liginde ilk yarıyı galibiyetle kapattı.

Son haftalardaki en iştahlı Bursaspor’u izlemek sevindirici oldu. Bursaspor ile oynayan rakipler karşılarında mücadele eden kimseyi görmeyince Dünya Şampiyonu Arjantin misali futbol oynuyordu sahada… Al ver… İçeri dışarı oyna… Kanada doğru in içeri gir… Orta veya asist yap… Seç beğen al… İstersen ceza sahasında cirit at…

Maalesef bizim 11 sürekli rakibini tribünden izler gibi izliyorlardı…

Bu defa böyle olmadı. Rakibi topu aldığında yakın oynamaya çalıştı Bursasporlu oyuncular. Nazilli Belediyespor’un oyununu bozmak için mücadele ettiler. Çoğunlukla da başarılı oldular. Haftalar sonra formasının hakkını vermeye çalışan, ısırgan bir futbol izledik.

Bursaspor hatasız oynamadı, yine hata yaptı yapmasına lakin kazanma azimleri yanlış yapma korkusunu yendi bu kez.

İsmail Ertekin de elindeki malzemeyi çok iyi kullandı. Hakkını verelim. Hem ilk 11 seçimi, hem diziliş, hem de oyuna müdahaleleri yerindeydi. Sportif direktörlük günlerinde paslanmış hoca besbelli. Daha yeni açıldı. Bundan sonra daha da yukarıya taşır diye umut ediyoruz.

Hasan Ayaroğlu – Kubilay – Enver Cenk Şahin üçlüsü sorumluluk aldılar ve gençleri de iyi yönlendirdiler. Zaten takımın 3 tecrübelisi kötüyse gençlerin maç koparması imkansız. Önce abiler iyi oynayacak ki gençlere örnek olsunlar.

Ağır bir amelıyat geçiren genç golcü Hasan Sabri Karaca’nın aylar sonra golle dönmesi de önemli bir nottu. Hatta biraz dikkatli olabilse ikinci golünü de bulabilirdi. Böyle devam Hasan Sabri! Şımarmadan…

Kaleyi de bu defa Deniz Aydın’a emanet etti İsmail Ertekin. Caner Yurdakul hakikaten çok şaşırtıcı performanslar sergiliyor. Ya çok iyi ya da çok kötü. Arası hiç yok. Caner Yurdakul’a forma vermek büyük kumar haliyle… Caner’in istikrarlı olması şart. Yoksa formayı kapması çok zor. Deniz dün sınıfı geçen isimlerdendi.

18 maçta 5 galibiyet elbette çok az. En azından 8 galibiyet olmalıydı her şeye rağmen. İkinci yarıda toparlanmak elzem. Yoksa 3.Lig’e inildiğinde, camianın hiç hoşuna gitmeyen çok farklı şeyleri konuşmaktan başka çaremiz de kalmaz.

Bursaspor’u asıl şimdi büyük bir sınav bekliyor…

Yönetim kritik işleri halletmeye uğraşacak.

23 Aralık Cuma gününe kadar ulusal lisansı almak için gereği neyse yapmak zorundayız. Çünkü 3 puan silinme tehlikesi söz konusu. Sonra da 2 dönem kalıcı transfer yasağını kaldırıp transfer tahtasını açmayı başarmak durumundalar.

Hiç kolay değil tabi… Gereken paralar benim şahsen rüyamda dahi göremeyeceğim bir meblağ. Lakin Bursa şehri için büyük sayılmaz. Doğru iş insanları, doğru bir model ve organizasyonla Başkan Furkan Banaz bunu başarabilir.

Tabii Başkan Alinur Aktaş’ın dahil olacağı bir süreçte…

Merakla bekliyoruz…

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.