SON DAKİKA
Hava Durumu

TİMSAH ŞİMDİ BAŞLIYOR

Yazının Giriş Tarihi: 21.09.2022 11:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.09.2022 11:41

Bursaspor konuk ettiği Sivas Belediyespor engelini 6-0’lık skorla aşarak rakiplerine gözdağı verdi…

Açıkçası Timsah genç ağırlıklı kadrosuyla grubundaki diğer takımların iştahını kabartıyordu. Rakipler rahat rahat Bursaspor’un üzerine gidebileceklerini, baskı kurabileceklerini zannediyorlardı.

Dünkü skor rakiplerin tamamının oyun planını gözden geçirmelerine yol açacak… Bundan böyle kimse kolay kolay Bursaspor’un üstüne gelemeyecek. 6-0’lık skor hep beyinlerinin bir yerinde yer edecek. Bir nevi psikolojik etki yaratacak…

Enver Cenk Şahin kendini buldu sonunda…  3 gole birden imza attı…

Berat Altındiş kritik dakikalarda 2 gol bularak önemli bir rol oynadı…

Ve 2006 doğumlu Mustafa Genç 2 maç üstüste rakip fileleri havalandırdı. Mustafa Genç 1 de asist yaptı.

Furkan Emre Ünver de henüz tam hazır olmamasına rağmen stoperde görev aldı ve başarılı işler yaptı. Topu oyuna sokmadaki becerisiyle ikinci golün asistini de yapan isimdi. Tabii diğer stoperimiz 20 yaşındakşi Ertuğrul Kurtuluş’u unutmayalım. Her geçen hafta üzerine koyuyor ve hatasıza yakın oyunlar ortaya koyuyor.

Kaleci Canberk yine kurtarışlarıyla maça damgasını vurdu. Rakibin 2 mutlak pozisyonunu önlemeyi başardı.

Bazı oyuncular henüz istenilen düzeyde değil ancak birlikte oynama alışkanlıkları geliştikçe daha da iyi duruma gelecekler. 4 maçta 2 galibiyet alan Bursaspor artık ligine alışmak üzere diyebiliriz. 2.Lig asıl şimdi başlıyor.

Özgüveninii artırmış bu genç kadroya yatırım yapmak şart. Transfer tahtası açılsa bile 3-4 oyuncudan fazlasına gerek yok. Mevcutları ileriye taşımak yetecek. İsmail Ertekin – Tahsin Tam ikilisine büyük iş düşüyor.

Bu arada oyuna sonradan giren 2003 doğumlu Emre Tepegöz’e de dikkat çekmek istiyorum. Oyunda kaldığı kısa sürede çok güzel işler yaptı ve Mustafa Genç’in golünde de önemli pay sahibi oldu.

Ve bu ortamda hafta sonu rakip Amedspor… Timsah şampiyonluk yılındaki kötü anılarının ardından yeniden Diyarbakır yolcusu… Maça yeşil beyazlı taraftarların alınmaması yönünde bir güvenlik kararı da geldi. Amedspor yönetimi Bursaspor ile aynı grupta yer almamak için TFF’ye başvuruda bulunmuştu. Tabii böyle bir talep yerine getirilmedi. Amedspor yönetimi Bursaspor ile oynanacak maçların tarafsız sahaya alınması için de TFF’ye başvurmuştu.

Yani Amedspor çıkabilecek olayları öngörerek her türlü hamleyi yaptı. Tabii aslında olayın devlet güvenliği boyutu da var. Siz eğer bu maçı tarafsız sahada seyircisiz oynatırsanız İçişleri Bakanlığı’nı zaaf içinde gösterebilirsiniz.

Bursaspor seyircisini almadan Diyarbakır’a gidecek…

Açıkçası şampiyonluk senesinde yaşanan tablonun benzerinin yaşanacağını düşünüyorum.

Güvenlik güçleri maçın oynanması için her türlü önlemi alacaktır.

Bundan sonrası Amedspor seyircisine kalmış…

Gaffar Okan posterinin yanlış anlaşılması sonucu çıkan anlamsız gerginliğe bir son vermek gerekli.

Özellikle pırıl pırıl genç oyunculardan oluşan yeşil beyazlı oyuncu kadrosunun da her türlü saygıyı ve sevgiyi hak ettiğini de düşünürsek… Onlara yaşatılacak bir travmanın bedelini kimse ödeyemez…

Bu pazar yaşanmasın artık gereksiz ve manasız olaylar…

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.